Laatste blog

Beschuit met muisjes

Het was een zware bevalling. Een zeer zware zelfs. Waar sommige vrouwen er 24 of zelfs 48 uur over doen, duurde het bij mij ruim drie jaar. Maar nu is ‘mijn kind’ dan toch eindelijk ter wereld gekomen. En ben ik een trotse mama!

De weeën zijn drie en half jaar geleden begonnen. Of eerder zelfs. Vanaf het moment dat ik eigelijk had besloten om mijn eigen bedrijf te starten. Want geen bedrijf zonder website, zo wordt gezegd. En erger nog, gezien mijn communicatie-achtergrond verwachtte men een super mooie, flitsende, mega dynamische website, voorzien van alle laatste snufjes. Daarmee werd de lat dus meteen heel hoog gelegd.

Een echte dummie

Ik had bedacht dat ik die site wel eventjes zelf zou gaan bouwen. Want als net gestarte ondernemer had ik natuurlijk geen cent te makken. Ik heb zelfs het boek ‘Wordpress voor dummies’ aangeschaft. En ben daar vol goede moed in gaan lezen. Om bij hoofdstuk twee het boek weer dicht te slaan. Dit was niet mijn ding. Zeker niet, aangezien ik geen standaard site en dus standaard template wilde. Dat was me dan weer de eer te na als communicatie adviseur. Maar dat maakt zelf bouwen helemaal lastig.

Focussen of juist niet

Misschien moest ik dan eerst maar eens beginnen met datgene waar ik wel goed in ben. De teksten schrijven. Voor anderen dan. Want jeetje wat is het moeilijk om je eigen passies, drijfveren en vooral je eigen diensten op papier te zetten. Vooral omdat ik in het begin nog niet helemaal duidelijk wist hoe ik mezelf wilde profileren. Was ik nou een communicatie adviseur, een tekstschrijver of een vertaalster. Ik had ruim ervaring met alledrie en vond de combinatie juist leuk en spannend. Bij diverse bijeenkomsten voor startende ondernemers kreeg ik echter steeds te horen dat ik moest focussen. Dat potentiële opdrachtgevers moeten weten waarvoor ze bij mij terecht kunnen. En dat drie verschillende diensten dan alleen maar verwarrend werkt. Tja, en nu.....

Niets moet

Ik heb best een tijdje lopen worstelen, getuige de tijd dat het heeft geduurd voordat mijn site live ging. Ik kreeg geen letter op papier. Vond het lastig om te focussen. Uiteindelijk heb ik besloten om alle goed bedoelde adviezen los te laten. Onder het motto ‘niets moet’ heb ik besloten om gewoon mijn eigen koers te gaan varen. En de dingen te gaan doen die ik leuk vind en waar ik goed in ben. Communicatie advies geven, teksten schrijven en vertalen dus. Toen ik dat eenmaal had besloten, vloeiden de webteksten makkelijk uit mijn pen. En wisten steeds meer opdrachtgevers mij te vinden. Ondanks dat mijn site nog niet eens live was. Grappige is dat ik de meeste opdrachten juist krijg vanwege de combinatie van die drie. Een goede keuze dus! 

Supersonische fotosliders

Okay, keuzes gemaakt, teksten geschreven, tijd voor het betere bouwwerk dus. Via mijn netwerk kwam ik uit bij Wouter Lenssen van Wittehond Internet Strategie. Een nauwe samenwerking volgde. Of Wouter daar zo blij mee was, weet ik niet. Want makkelijk was ik niet. Als rasechte perfectionist en iemand die van de punt en de komma is, wist ik precies wat ik wel, maar vooral ook wat ik niet wilde. Geen supersonische site met foto sliders, social media feeds en andere flitsende dingen. Dat past helemaal niet bij mij en bij AZ Communicatie en dat voegt ook niets toe. Ik wilde een mooie, overzichtelijk site die als verlengde van mijn visitekaartje dient. Waar je meer over mij en mijn bedrijf te weten kunt komen en, ook niet onbelangrijk, mijn portfolio in kunt zien. En die heb ik gekregen, dankzij Wouter! 

Le moment suprême

Volgens mij dacht hij trouwens dat het nooit meer zou gebeuren. Dat de site nooit live zou gaan. Door mijn gepunt en gekomma zag ik elke keer wel weer iets dat anders/beter kon. Maar het moment is dan toch eindelijk daar. Le moment suprême, althans voor mij. Na ruim drie en half jaar puffen, kreunen en steunen, presenteer ik vol trots mijn pasgeboren kind, met de naam  www.azcommunicatie.nl. Moeder en kleine maken het goed. Een bezoekje brengen mag, graag zelfs. Maar laat je het ons wel even weten, als je beschuit met muisjes wilt komen eten.

 

Add new comment